یکی از مسائل چالشی در دنیای گسترده برنامه نویسی، دانستن این مطلب است که باید برای یادگیری برنامه نویسی از کجا شروع کنیم. در این مقاله به تفاوت اسکرچ و پایتون که از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای کودکان است میپردازیم.
اگر در پی ایجاد عشق به فناوری در فرزند خود هستید، بررسی گزینههای مختلف برنامه نویسی می تواند مهم ترین گام جهت شروع باشد. این مقاله می تواند کمک شایانی به شما جهت اطمینان از قرارگیری کودکانتان در مسیر صحیح یادگیری برنامه نویسی نماید.
داشتن تجربیات مثبت، هنگام یادگیری اسکرچ و به طور کلی هر چیزی برای اولین بار، می تواند تأثیر بسیار قدرتمندی در کسب نتیجه مطلوب داشته باشد. همچنین در این راستا بایستی برخی از فاکتورهای مهمی از قبیل سن، علایق و اهداف فرزندتان را نیز مد نظر قرار گیرد.
برای اینکه مطمئن شوید که نخستین تجربه برنامه نویسی برای فرزندتان عالی خواهد بود، در این مقاله به بیان تفاوت اسکرچ و پایتون و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت. ما با بررسی نکات کلیدی به روشی فراگیر، تصویری شفاف در ذهن کودکتان به دور از هرگونه اصطلاحات مبهم و گیج کننده ایجاد می کنیم.
۱- محدوده سنی برای یادگیری
مهمترین تفاوت اسکرچ و پایتون مربوط به محدوده سنی برای یادگیری آنهاست. در حالی که پایتون بیشتر برای توسعه دهندگان با تجربه مناسب است، اسکرچ عمدتاً برای کودکان و برنامه نویسان مبتدی طراحی شده است.
پایتون از یک زبان نحوی مبتنی بر متن استفاده میکند که بیشتر شبیه به زبانهای برنامه نویسی سنتی است، در حالی که اسکرچ از یک زبان برنامهنویسی بصری استفاده میکند که به شما امکان میدهد با کشیدن و رها کردن بلوکها، برنامهها را توسعه دهید.
درباره محدوده سنی برای یادگیری با توجه به تفاوت اسکرچ و پایتون باید گفت اگر دانشآموزی در سنین ابتدایی دارید، استفاده از اسکرچ نقطهی شروع خوبی است و میتواند مهارتهای تفکر آنها را برای یادگیری برنامه نویسی مبتنی بر متن با پایتون در آینده، آماده سازد. اگر دانشآموز شما در مقطع متوسطه است، پایتون یکی از زبانهای برنامهنویسی عالی برای شروع است بسته به اهدافی که دارند.
۲- پیچیدگی و جذابیت
در بررسی تفاوت اسکرچ و پایتون اولین معیاری که به ذهن خطور میکند تفاوت این دوزبان از نظر پیچیدگی و جذابیت است؛ هدف از طراحی اسکرچ، آشنا کردن کودکان با مبانی و اصول برنامه نویسی است تا آنها بتوانند در آینده منطق نهفته در کدها را درک کنند و راحت تر برنامه نویسی پیشرفته را بیاموزند.
اما زبان برنامه نویسی پایتون نسبت به اسکرچ، پیچیده تر به شمار میرود. با این وجود هر دو زبان گزینه ای عالی برای مبتدیان به حساب می آیند، اما اسکرچ یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر بلوک بوده، از این رو، مناسب دانش آموزان کم سن و سال تر خواهد بود، در صورتی که پایتون یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر متن یا متن باز به شمار می رود و می تواند به عنوان مقدمهای جهت یادگیری برنامهنویسی برای دانشآموزان متوسطه یا دبیرستانی محسوب گردد.
۳- سرعت یادگیری
تفاوت اسکرچ و پایتون در سرعت یادگیری آنها کاملا مشهود است. از آنجایی که اسکرچ ساده تر است و برای مبتدیان طراحی شده سرعت یادگیریاش بیشتر از پایتون است و خیلی زود می توانید با استفاده از انواع ویدئوهای آموزشی آنلاین در دنیای وب کار با آن را بیاموزید. اما پایتون به دلیل استفاده از سینتکس متنی نیاز به یادگیری شاخص های دستوری مختلف دارد که شرکت در کلاس آموزش پایتون را ضروری می کند.
البته پایتون در مقابل بسیاری از زبان های برنامه نویسی، زبانی ساده محسوب می شود که محاسبات پیچیده ای ندارد اما اسکرچ همانطور که از نامش نیز پیداست پایه و ابتدای برنامه نویسی بوده و یادگیری آن به سرعت انجام می شود. تفاوت پایتون و اسکرچ در سرعت یادگیری باعث شده که به کودکان ابتدا اسکرچ آموزش داده شود تا با دیدن نتایج تصویری و استفاده از بلوک های جذاب خیلی زود این روش را یاد بگیرند و در سنین بالاتر برای یادگیری پایتون اقدام نمایند.
۴- کاربرد
تفاوت پایتون و اسکرچ را میتوان از این منظر نیز شرح داد که این دو زبان برنامهنویسی با همه تفاوت هایشان بسیار مورد استفاده توسعهدهندگان امروزی هستند. انتخاب بین این دو میتواند به دلیل مزایا و معایب هر کدام، چالشبرانگیز باشد.
بازیها، انیمیشنهای ساده و تعاملی با زبان برنامهنویسی بلوکی به نام اسکرچ ساخته میشوند. از طرفی پایتون، یک زبان برنامهنویسی تفسیری و شیگراست که خواندن و نوشتن آن بسیار ساده است. این زبان شامل تنوع وسیعی از چارچوبهای وب به علاوه کتابخانهای بزرگ از ماژول ها میباشد که میتوان از آنها برای ساخت برنامههای قدرتمند استفاده کرد. پایتون برای فعالیتهای مختلفی از جمله:
- توسعه وب
- یادگیری ماشین
- هوش مصنوعی
- اسکریپتنویسی
عالی است.
سخن پایانی :
در نهایت، انتخاب بین اسکرچ و پایتون بستگی به نیازها و هدف شما دارد. اگر شما برنامه نویسی را به صورت سرگرمی یا برای آموزش شروع میکنید، اسکرچ گزینه بسیار خوبی است. اما اگر قصد دارید برنامههای پیچیدهتر و قدرتمندتری بسازید و از امکانات و کتابخانههای متنوعی بهرهبرداری کنید، پایتون یک انتخاب عالی خواهد بود.